تکنیک های یک سخنرانی خوب و فن بیانی قوی شامل، برقراری ارتباط چشمی، تن صدای مناسب، پوشش مناسب، صمیمی بودن چهره، نحوه کنترل اضطراب و… می باشد و برای همه از دانش آموزان و دانشجویان گرفته تا شاغلین در شغل های کارگری و مدیر صحبت کردن خوب لازم است ال بتوانیم ارتباط خوبی برقرار کنیم.
نداشتن اعتماد به نفس، ترس، هیجان و اضطراب، خشک شدن دهان حین سخنرانی، نداشتن آگاهی کافی در مورد سخنرانی ناشی از آنها می تواند به شدت از نحوه یک ارائه خوب بکاهد.
این احتمال وجود دارد که از شما خواسته شود در کلاس های مدرسه سخنرانی یا ارائه کنید. اگر در گروه های داوطلب شرکت می کنید، سخنرانی های کوتاه برای افتتاحیه رویدادها یا تشکر از شرکت کنندگان ضروری است.
سخنرانی هایی در مراسمی مانند عروسی و همچنین سخنرانی هایی وجود دارد که ممکن است مجبور شوید در محل کار ایراد کنید.
این به معنای آن است که یک فرد معمولی مجبور است سخنرانی های زیادی داشته باشد، حتی اگر در حوزه ای مانند سیاست یک سخنرانی داشته باشد این مورد مهم تر می شود.
در کنار یک سخنرانی خوب زبان بدن نیز یکی از مهمترین موارد در عصر حاضر است که می توانید آن را نیز بهبود ببخشید، چرا که طبق يافته های دانشمندان علوم رفتاری حدود 30 تا 40 درصد از ارتباطات ما کلامی است و حدود 60 تا 70 درصد آن به صورت غير کلامی می باشد. يعنی با استفاده از حالت های دست ها در زبان بدن ، حالت های سر، نگاه و چشم و… صورت می گيرد که اگر در مورد این که زبان بدن اطلاعات کافی ندارید می توانید با کلیک روی زبان بدن چیست آن را به صورت کامل مطالعه کنید.
- برقراری ارتباط چشمی مناسب
- ایستادن و حرکات بدن (زبان بدن)
- صمیمی بودن حالت چهره
- پوشش مناسب
- تن صدای مناسب
- مخاطب را درگیر کنید
- اضطراب و نحوه کنترل آن
- داشتن گوش خوب
- داشتن هیجان و شوری وافر در مورد سخنرانی
- خود را جای مخاطب بگذارید
- تجربه سن یا محل سخنرانی
- تنفس مناسب
- مطالعه زیاد
- سخنرانی در جمع های کوچکتر
- مشورت با پیشکسوتان و مربیان حوزه سخنرانی و فن بیان خوب
- اعتماد به نفس داشته باشید
No comments:
Post a Comment